A darált húst összekeverjük az apróra vágott savanyú káposztával, és a kukoricadarával. Beízesítjük sóval, borsikafűvel, vöröshagymával, fokhagymával, pirospaprikával, erős paprikával, végül jöhet a tojás.
"Csücskös" töltelékeket készítünk, aprókat, személyenként 6-8 db-ot.
Cserépedénybe tesszük a töltelékeket.
A füstölt szalonnát kipirítjuk, összekeverjük a paradicsom pürével, és a paradicsomlével, majd ráöntjük a szépen körberakott töltelékekre, és fedő alatt 1 óra alatt megfőzzük.
Hozzávalók:
| Savanyú káposzta levél: | 12 levél |
| Savanyú képosztaapró: | 0,20 kg |
| Kukorica dara: | 0,20 kg |
| Borsikafű: | csipetnyi |
| Vöröshagyma: | 1 fej |
| Fokhagyma: | 3 gerezd |
| Paradicsomlé: | 0,40 l |
| Paradicsompüré: | 0,40 l |
| Cukor: | 0,05 kg |
| Pirospaprika: | 0,02 kg |
| Tojás: | 1 db |
| Füstölt szalonna: | 0,05 kg |
| Sertés dagadó (darálva): | 0,40 kg |
| Darált csípős paprika: | 1 kávéskanál |