A savanyú káposztát forró vízbe tesszük, és 15 percig főzzük. Leszűrjük, kimosni nem kell! A sertéshúst, és a füstölt tarját ledaráljuk. A zsíron kipirítjuk a kockára vágott szalonnát.
A sütőedénybe kevés zsírt öntünk, a többin megpirítjuk a hagymát, pirospaprikával megszórjuk, majd a darált húst rátesszük, és fűszerezzük. Lassú tűzön megpároljuk. A párolt rizzsel összekeverjük és rétegezzük a sütőedénybe.
Tejfellel bőségesen meglocsoljuk, majd készre sütjük 180C-on, 50 percig.
Hozzávalók:
| Füstölt tarja: | 0,40 kg |
| Sertés lapocka: | 0,40 kg |
| Rizs: | 0,30 kg |
| Savanyú káposzta: | 1 kg |
| Mangalica zsír: | 0,15 kg |
| Vöröshagyma: | 2 fej |
| Fokhagyma: | 4-5 gerezd |
| Só: | 0,02 g |
| Piros paprika: | fél-1 evőkanál |
| Füstölt szalonna: | 0,10 kg |
| Tejfel: | 0,30 l |
| Borsikafű: | csipetnyi |
| Babérlevél: | 1-2 db |