A savanyú uborkát nagyobb kockára, csíkra, vagy hasábra vágjuk. Ízesíteni nem kell,
mert nagyon finom a nélkül is. Külön elkészítjük az öntetet, amit rá is tehetünk az uborkára. Hűtőbe tesszük, azután tálaljuk.
Külön is lehet tálalni. Készítsünk hozzá nyársacskát. Roston sütve a legjobb, és a legegészségesebb étel. A hozzávalókat bepácoljuk.
Az olajat a piros arannyal, pici sóval kikeverjük. Ezt ráöntjük a hozzávalókra, melyeket egyforma darabokra vágunk, és letakarva hűtőbe teszünk.
Elkészítés előtt felfűzzük, majd ízlés szerint tálaljuk.
Hozzávalók:
| Savanyú uborka: | 0,60 kg |
| Friss kapor: | 2 csomag |
| Tejszín: | 0,20 l |
| Tejfel: | 0,10 l |
| Gomba: | 0,20 kg |
| Zöldpaprika: | 4 db |
| Vöröshagyma: | 4 db |
| Sertés szűz: | 0,30 kg |
| Olaj: | 0,10 l |
| Só: | 0,02 g |
| Piros arany | ízlés szerint |