A savanyú uborkát nagyobb kockára, csíkra, vagy hasábra vágjuk. Ízesíteni nem kell,
mert nagyon finom a nélkül is. Külön elkészítjük az öntetet, amit rá is tehetünk az uborkára. Hűtőbe tesszük, azután tálaljuk.
Külön is lehet tálalni. Készítsünk hozzá nyársacskát. Roston sütve a legjobb, és a legegészségesebb étel. A hozzávalókat bepácoljuk.
Az olajat a piros arannyal, pici sóval kikeverjük. Ezt ráöntjük a hozzávalókra, melyeket egyforma darabokra vágunk, és letakarva hűtőbe teszünk.
Elkészítés előtt felfűzzük, majd ízlés szerint tálaljuk.
Hozzávalók:
Savanyú uborka: | 0,60 kg |
Friss kapor: | 2 csomag |
Tejszín: | 0,20 l |
Tejfel: | 0,10 l |
Gomba: | 0,20 kg |
Zöldpaprika: | 4 db |
Vöröshagyma: | 4 db |
Sertés szűz: | 0,30 kg |
Olaj: | 0,10 l |
Só: | 0,02 g |
Piros arany | ízlés szerint |