A húsos szalonnát kockára vágjuk, majd pirosra pirítjuk. A zsiradékot serpenyőbe öntjük, amiben megsütjük a paprikás lisztbe mártott harcsaszeleteket. Kivesszük a szeleteket, és ebben a zsiradékban hagymát, zöldpaprikát pirítunk, megszórjuk pirospaprikával, majd paradicsomot is rátesszük, ezen az alapon kevés vörösborral a savanyú káposztát megfőzzük. Ha jó, tejfeles habarással befejezzük. Tálalás előtt összeforraljuk a harcsaszeletekkel. Tálaláskor zöldpaprikával, paradicsommal, kaporral tálaljuk.
Hozzávalók:
| Császár szalonna: | 0,20 kg |
| Vöröshagyma: | 2 fej |
| Zöldpaprika: | 2 db |
| Paradicsom: | 3 db |
| Liszt: | 0,10 kg |
| Pirospaprika: | 1 kanál |
| Só: | ízlés szerint |
| Savanyú káposzta: | 1 kg |
| Száraz vörösbor: | 0,20 l |
| Tejfel: | 0,20 l |
| Halászlé kocka: | 1 db |
| Fehérbors: | csipetnyi |
| Friss kapor: | 1 csomag |
| Afrikai harcsa: | 0,80 kg |