Elérhetőségek

Schaff Kft.

Cím: 2220 Vecsés,
Bertalan utca 22.
Telefon:
+36209885723
Fax: +3629350585
E-mail:
info@schaff.hu


Receptek

Erdélyi lakodalmas töltött káposzta (4 főre)

Erdélyi lakodalmas töltött káposzta (4 főre)

A savanyú káposztát 3 felé osztjuk. Az első 1/3 részt a vastagtalpú edénybe tesszük, majd a kockára vágott füstölt csülköt beborítjuk a második 1/3 rész apró káposztával. A csülök felét ledaráljuk, a másik felét kockára vágjuk.
A darált felét összekeverjük az előfőzött árpagyönggyel (borizs), ízesítjük: só, bors, vöröshagyma, őrölt kömény, pirospaprika. Ráütjük a tojás, így elkészítjük a töltelékeket.
A kockára vágott húsból pörköltet készítünk. Ezt azonban csak egy kicsit főzzük, majd a betöltött töltelékek közé kanalazzuk. Ekkor ráöntjük a tejszínt, amihez kevés tejfelt adunk, majd a harmadik 1/3 rész apró káposztával beborítjuk az egészet. Amikor már forr, a tüzet nagyon lassúra vesszük. Fedő alatt forraljuk, néha megmozgatva az edényt. Legjobb sütőben, fedő alatt vasedényben elkészíteni. A fehérbort a főzés vége felé, azaz kb. 1 óra elteltével adjuk hozzá. A csombort, és a friss kaprot a tálalás előtt tegyük rá. Tejfellel díszítsük ezt az igazán lakodalmas ínyencséget.

Hozzávalók:

Savanyú káposzta: 1,00 kg
Savanyú káposzta fejes: 12 levél
Császár szalonna: 0,20 kg
Füstölt csülök: 0,60 kg
Sertés csülök: 0,60 kg
Sertés köröm: 2 db
Árpagyöngy: 0,20 kg
Őrölt kömény: csipetnyi
Pirispaprika: 0,03 kg
Só: 0,02 g
Bors (törött): csipetnyi
Tejfel: 0,30 l
Tejszín: 0,10 l
Csombor: 2 ágacska
Fokhagyma: 3-4 gerezd
Egri Merlot: 0,20 l
Friss kapor: 1 csomag
Vöröshagyma: 2 fej
Tojás: 1 db

 








Vissza az előző oldalra!
Schaff Kft. - MagyarSchaff Kft. - AngolSchaff Kft. - Német