Ezt az ételkülönlegességet a következőképpen készítjük el:
A diót késsel nagyobb darabokra vágjuk, és az olajon megpirítjuk. A rizst megpároljuk, mikor meghűlt, elkészítjük a tölteléket. A dióhoz, és rizshez tojást, finomra vágott hagymát, fokhagymát, sót, borsot keverünk hozzá, majd a levelekbe töltjük ezt a tölteléket. A savanyú káposztát feltesszük főni, akkor kóstoljuk, miután felforrt. Ha savanyú, kicsit leöntünk a levéből. Rátesszük a töltikéket, ráöntjük a tejszínt, és fedő alatt, lassú tűzön készre főzzük.
Tejfellel, paprikával díszítjük.
Hozzávalók:
Tisztított dió: | 0,40 kg |
Rizs: | 0,20 kg |
Tojás: | 2 db |
Vöröshagyma: | 1 fej |
Fokhagyma: | 3 gerezd |
Só: | 0,02 g |
Bors (törött): | ízlés szerint |
Napraforgó olaj: | 0,10 l |
Savanyú káposzta: | 1 kg |
Savanyú képoszta levél: | 3 db/fő |
Tejfel: | 0,10 l |
Tejszín: | 0,20 l |